Implantaat Rotterdam

Wij zijn de specialisten in het maken van implantanten in Rotterdam.

Implantaat Rotterdam

Wat is een tandimplantaat?
Een implantaat is een kunstwortel tand geïmplanteerd in de plaats van een natuurlijke tand. Implantaten hebben de vorm van een schroef die wordt ingebracht in het kaakbot. Het implantaat bestaat uit drie delen: een titanium schroef, een opbouw dat uitsteekt boven het tandvlees, en een porseleinen kroon die wordt vervaardigd in het laboratorium en die over de opbouw wordt geplaatst.

Waarom zijn de implantaten van titanium, of van een legering met titanium?

Titanium is voorlopig het beste materiaal wat er voorhanden is om het bot rondom het implantaat te laten aanhechten. Titanium is duurzaam en de gevallen waarbij het materiaal niet aanslaat zijn te verwaarlozen.

Voor wie zijn implantaten geschikt?

Mensen die om verschillende redenen één of meer tanden verloren hebben, of mensen met een kunstgebit zijn goede kandidaten voor implantaten. Belangrijk is dat u verder gezond bent, maar indien u aan een bepaalde ziekte lijdt of een ander gezondheidsprobleem heeft zoals suikerziekte of osteoporose, hoeft dat niet altijd te betekenen dat een implantaat bij u niet gaat lukken. Het komt echter wel in een minderheid van de gevallen voor dat het lichaam het implantaat verwerpt. (De kans dat een implantaat aanslaat is in elk geval 95%, en bij ons ligt dit nog iets hoger.) In deze gevallen proberen we het gewoon opnieuw. Het komt dan regelmatig voor dat het nieuwe implantaat wel aanslaat. Indien een patiënt bij ons komt met vele mislukte implantaten zullen we eerst een behandelplan voorstellen.

Hoe lang duurt het voordat mijn tanden op implantaten klaar zijn?

Zo kort mogelijk!

Implantaat Rotterdam

Doet implanteren pijn?

Onze patiënten vertellen ons dat ze geen pijn hebben gehad. Het valt ze meestal reuze mee. Pijn is echter relatief en verschilt van patiënt tot patiënt. De implantoloog zal al het mogelijke doen om het de patiënt zo makkelijk mogelijk te maken tijdens en na het implanteren. Natuurlijk gebeurt de ingreep onder verdoving. Er zijn verschillende soorten anesthesie, en het hangt af van de patiënt en van de behandeling welke soort verdoving er wordt gekozen.

De patiënt kiest hierin mee:

  1. Plaatselijke verdoving; dit is in de meeste gevallen voldoende.
  2. Sedatie; de patiënt neemt een kalmeringsmiddel voor de transplantatie. Hierdoor komt de patiënt in een roes.
  3. Intraveneuze sedatie; deze wordt alleen toegediend door een anesthesist. De hartslag en het zuurstofniveau in het bloed worden in de gaten gehouden.
  4. Algemene anesthesie (narcose); op verzoek van de patiënt. Ook narcose gebeurt onder toezicht van een anesthesist.

Wat een kost een implantaat bij jullie?

Implantaat Rotterdam? De kosten voor één implantaat inclusief abutment, techniek en kroon zijn bij ons zeer betaalbaar. Elders zult u veel meer kwijt zijn. Heeft u vragen over onze implantaten of over één van de andere behandelingen, graag contact opnemen. Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groet,

Implantaat Rotterdam Implantaat Rotterdam

In samenwerking met Dentia

Voor spoed kunt u trecht bij Spoedtandarts-Rotterdam.nl

Tandarts4ambacht

Moderne praktijk
Alle specialisten onder 1 dak
Intern tandtechnisch laboratorium
Bekend bij alle zorgverzekeraars
Geen wachtlijst

Uw Voordeel

Binnen 1 dag een afspraak
Voorrangsregeling bij spoedklachten
Sterkere tanden binnen uw budget
Geen gedoe met de verzekering
Behandeling mogelijk in meerdere talen

Heeft u vragen?

Wij zij te bereiken via het volgende telefoonnummer: 010 477 1011. U kunt ons ook per email bereiken.

Hier uw vraag stellen